Mezoterápia


Intézetünkben a cérnabeültetést a mezoterápiával együtt alkalmazunk (lásd fontos tudnivalók – kezelések előtti tudnivalók), ami segíti illetve gyorsítja a gyógyulás folyamatát. Természetesen nem kötelező az injekciók beadása, de krónikus  betegségeknél nagyon is ajánljuk, bár ha allergiásak az egyik hatóanyagra, akkor nem tudjuk alkalmazni.

Vitaminokat és gyulladás csökkentőket szoktunk beadni különböző akupunktúrás pontokba ezzel erősítve a vegetatív idegrendszert. Abban az esetben ha nem kérnek egy adott injekciót – legyen az a vitamin és/vagy gyulladás csökkentő – minden kezelés előtt/közben szóljanak a kolléganőknek és az orvosoknak. 

“A mezoterápia görög eredetű szó, a mesos (közép) és a therapia (törődni) szavak felhasználásával alkotta a francia sajtó az 1950-es évék végén. Az eljárást Michel Piston, egy francia orvos dolgozta ki 1952-ben. Alkalmazói a módszer előnyének tekintik, hogy sebészeti, ínvázív beavatkozás nélkül képesek eredményt elérni. A mezoterápia elméleti háttere szerint a gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai – vitaminok, homeopatikus és gyógyfüvekből készült koktélok – akkor fejtik ki a hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek maximális koncentrációban, ahol el szeretnék érni a várt eredményt.

A módszer több évtizedes múltra tekint vissza Franciaországban, az USA-ban az utóbbi évtizedben kezdett elterjedni. Az egyedi eljárás lényege, hogy többszörös mikroinjekciózással juttatják a hatóanyagokat a bőr felszíne alá. Vékony tű segítségével a bőr felső rétegébe juttatják az egyénre szabott „koktélt”. Alkalmazói szerint a mezoterápia hidratálja és regenerálja a bőrt, valamint az is gyakran hangoztatott állításuk, hogy a felhasznált anyagokat a szervezet képes teljesen lebontani. A hirdetésekben az egyik leghatásosabb kezelésnek mondják a cellulitisz eltüntetésére és mérséklésére.”

Forrás: Wikipédia