Cérnabeültetés, tudnivalók, Uncategorized

Akupunktúra sikerességi tényezői


sikeresseg_cr

Szükség van megfelelő dózisra

Azoknak akik nem jártasak az akupunktúrában és cérnabeültetésben legtöbbször azonnal elvárják a pozitív eredményeket, ezért amikor nem tapasztalják meg azokat, akkor abba hagyják a kezelést.

Az akupunktúra halmozott működésű, ami annyit jelent, hogy egyik kezelés a másikra épül. Tapasztalataink szerint szükség van legalább 8-10 cérnabeültetéses kezelésre, ami egy kúra, de függ a betegségek súlyosságától és krónikusságától is.

Már az első kezeléseknél tapasztalni javulást bizonyos akut problémák esetén mint nyak merevség és fájdalom, izomhúzódások és ficamok.

Krónikus betegségek különösen a belső szervek funkcionális gyengeségével és alacsony immunitással kapcsolatos problémák hosszútávú kezelést igényelnek. Ilyen egészségügyi problémák a meddőség, asztma, allergiák, pikkelysömör és neurológiai rendellenségek.

Későbbiekben, amikor stabilizálódik a szervezet állapota, akkor a kezeléseket gyakoriságát lehet csökkenteni. Sokan járnak fenntartó kezelésekre, akár 5-6 hetente kapnak cérnabeültetést és nem 3 hetente.

Szükség van energiára

Az akupunktúrás kezelés hatékonyságához szükség van a szervezetnek energiára. Ha már a kezelés kezdetekor fizikailag és érzelmileg kimerült, súlyos betegségben szenved vagy fárasztó életmódja van, akkor eredmény eléréséhez több időre lesz szükség.

Az akupunktúra szervezetünk energiáját használja fel a gyógyítás elősegítésére.  Ha kezelések elején alacsony az energiaszint, alig van mivel dolgoznia a szervezetnek ezért először megfelelő energiaszintre kell állítani azt.

Akupunktúrás pontok stimulálásával, akupresszúrával és gyógynövények alkalmazásával lehet erősíteni a szervezetet. Egyéni energiaszinttől is függ, hogy mennyi kezelésre van szükség. Ha krónikus beteg, vagy stresszel teli életmódot él fontos hogy szervezet energiaszintjét az optimálisra növeljük, csak azután tud beindulni a test öngyógyító funkciója.

Természetesen magunk is tehetünk alacsony energiaszint ellen. Itt találnak javaslatokat.

Szükség van helyes táplálkozásra és életmódra

Étrend és életmód jelentős mértékben hozzájárul az akupunktúrás kezelés sikerességéhez. Ha a szervezet nincs rendszeresen megfelelően táplálva és gondozva, akkor fárasztó csatának kell szembenéznie amikor gyógyítani próbálja magát.

Amikor először járnak nálunk, akkor a konzultáció során megemlítjük, hogy adott étel típusokat kerülniük kell, hiába egy nyugati szemlélet szerint egészségesnek tekingetőek azok az élelmiszerek. A magyar konyha viszonylag savas, fűszeresen táplálkozunk, sok cukor tartalmú ételt eszünk nem feltétlenül édességek hanem magas cukortartalmú gyümölcsök mint a szőlő és dinnye és sokan meg csípősen szeretik az ételeket. Ezért ezeket amennyire csak lehet kerülni kell. Nagyon népszerű a csirkehús fogyasztása, ami szintén savasítja a szervezetet, ezért inkább más szárnyast fogyasszanak mint liba és kacsa, és azt ajánljuk , hogy több halat egyenek.

Fontos még tudnunk, hogy milyen életmódot élnek, dohányzik e az illető, rendszeresen fogyaszt e alkoholt. Ezek mind kihatnak az egészségükre és kezelés félépítésénél ezeket is figyelembe kell vennünk.

Hozzászólás